ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΨΩΜΙΟΥ

                                      Αυτάρκεια – Αυτομόρφωση

  Εργαστήριο παρασκευής ψωμιού  - στο χώρο του CAMPING Βούλας                     "ΜΑΘΕ   ΤΕΧΝΗ  ΚΙ  ΑΣΤΗΝΕ  ΚΙ  ΑΝ  ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ  ΠΙΑΣΤΗΝΕ"

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου  στον αυτοδιαχειριζόμενο  χώρο του Camping της Βούλας   έγινε όπως είχε προγραμματιστεί από τους εθελοντές   βιωματικό  εργαστήριο παρασκευής ψωμιού  με φυσικό προζύμι .  Η  φίλη μας Ελισώ   μας μίλησε για τη σπουδαιότητα της χρήσης σωστού αλευριού και για πολλά άλλα μυστικά  σε σχέση με τη παρασκευή υγιεινού, νόστιμου και θρεπτικού ψωμιού και άλλων  αρτοποιημάτων με  φυσικό προζύμι.
Ο ηλιόλουστος καιρός μας επέτρεψε να ζυμώσουμε στην αυλή  η καθεμιά το δικό της ψωμί- καθώς η προσέλευση  ήταν πέρα από το αναμενόμενο- σε μια ατμόσφαιρα γέλιου, δημιουργικότητας αλλά και χαράς για τη συλλογική προσπάθεια  να ξαναθυμηθούμε  τη τέχνη των γιαγιάδων  μας ενώ  κάνουμε ένα βήμα προς την  αυτάρκεια. Την ίδια ώρα τα παιδιά έπαιζαν ελεύθερα και ξέγνοιαστα  στον προστατευμένο χώρο του cαmping.                                                                                                                           
Στο τέλος πήραμε μαζί μας προζύμι και γραπτές οδηγίες για ζύμωμα με προζύμι , ενώ άλλα σεμινάρια σχετικά με την αυτάρκεια θα ακολουθήσουν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου