ΟΧΙ - Την ιστορία την φτιάχνουν και τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους και τη δράση τους.

Την ιστορία την φτιάχνουν και τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους
 και τη δράση τους.

   Το ΟΧΙ που είπε ο λαός τον Οκτώβρη του 1940 ήταν ένα ΟΧΙ στον ξένο κατακτητή,                       ένα ΟΧΙ στην φασιστική επιβολή, σε τελική ανάλυση ένα ΟΧΙ στον αχυράνθρωπο και μαριονέτα του τότε οικονομικού κατεστημένου .
Ένα ΟΧΙ διαχρονικό και επίκαιρο που πρέπει να αποτελεί έμπνευση για τα δικά μας ΟΧΙ απέναντι στον νεοναζισμό και τον εκφασισμό-εκμαυλισμό της κοινωνίας.                                                     Ένα ΟΧΙ στις απαιτήσεις των ισχυρών, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, στον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό.

Ας μην έχουμε την αυταπάτη ότι ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό. Είναι πάντα δίπλα μας και προετοιμάζεται καθημερινά στοχεύοντας μεθοδικά στη διάβρωση των συνειδήσεων και χειραγωγώντας με χυδαιότητα τις φοβίες και ανασφάλειες των ανθρώπων ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη όργανο των ισχυρών που αποτελεί την πιο ωμή, δόλια και καταπιεστική μορφή του καπιταλισμού και σαν τέτοια πρέπει να πολεμιέται.

Δεν αρκεί μόνο η καταδίκη με εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα αν αυτές δεν συνοδεύονται και δεν νοηματοδοτούνται από την ενσυνείδητη αντίσταση και τους καθημερινούς αγώνες μας ενάντια στις σύγχρονες μορφές οικονομικής, κοινωνικής  και πολιτικής καταπίεσης και επιβολής.

Τα ΟΧΙ οφείλεις, όταν συνειδητά τα  διατυπώνεις, να τα στηρίζεις μέχρι τέλους με  θυσίες και αγώνες, αυτή η στάση είναι η προσφορά κάθε γενιάς στις επερχόμενες.  

« Η  βαρβαρότητα  γίνεται  ορατή  απ' τη  στιγμή  που  το  μονοπώλιο  δεν  μπορεί  πια  να     προστατευτεί  παρά  μονάχα  με  την  ανοιχτή  βία  »
                                                                                                                     Μπέρτολντ Μπρέχτ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου