ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ π.Αεροδρόμιο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού  στις κλειστές ολυμπιακές εγκαταστάσεις
στο ανενεργό  ολυμπιακό κέντρο του χόκει, έχει στηθεί η προσωρινή δομή στέγασης από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, για την  υποδοχή προσφύγων πολέμου.
  Οι δυσκολίες ήταν πολλές καθώς έπρεπε να προετοιμαστούν οι χώροι, να στηθεί η κουζίνα, το ιατρείο, οι χώροι υποδοχής. 
Παρόλες τις δυσκολίες οργάνωσης η στήριξη από εθελοντές που προσφέρθηκαν άμεσα να βοηθήσουν και οι προσφορές σε τρόφιμα ήταν πολύ σημαντική και συγκινητική.

   Μέλη των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας, συμμετέχουν στις ομάδες εθελοντών σε όλες  τις απαραίτητες δράσεις για την εξυπηρέτηση και  ανακούφιση των προσφύγων.
Με χαρά έδωσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την δημιουργία κουζίνας  για το μαγείρεμα ζεστού φαγητού, από τα υλικά που με αίσθημα αλληλεγγύης φέρνουν όλο και περισσότεροι πολίτες.

   Για τις επόμενες μέρες η στήριξη και βοήθεια με προσωπική εργασία από όποιον μπορεί είναι σημαντικότατη. Βασικό είναι να καταγραφούν διαθεσιμότητες εθελοντών με δέσμευση σε συγκεκριμένο πλάνο το οποίο υπάρχει στο χώρο και καλύπτει τις βάρδιες για το πρωινό– μεσημεριανό - βραδινό φαγητό.
  
   Τα είδη που χρειάζονται και στα οποία υπάρχει έλλειψη είναι μπολάκια (κεσές) φαγητού -πιρούνια-κουτάλια μιας χρήσης, τσάι, ξύδι, εμφιαλωμένα νερά 500ml, αλουμινόχαρτο, για τα πολλά παιδιά μπλοκ ζωγραφικής ή λευκό χαρτί Α4  και μαρκαδόροι, μπογιές  και  για την στήριξη τους στο υπόλοιπο του ταξιδιού τους μέχρι τον τελικό προορισμό τους, γερό και ευρύχωρο σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο, οδοντόβουρτσες – οδοντόκρεμες - σαπούνι  .


                Η πιο μικρή βοήθεια από τον καθένα μας είναι πολύ σημαντική.
 ΧΑΡΤΗΣ  ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
 *ΑΠΟ  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ  ΛΕΩΦΟΡΟ - ΕΙΣΟΔΟ π. Αεροδρόμιου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου