Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του π. κάμπινγκ Βούλας συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την κοινωνική προσφορά μας.

Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του π. κάμπινγκ Βούλας συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την κοινωνική προσφορά μας.
     Συμπολίτισσες και συμπολίτες ,                                                                                      
   Φίλες και φίλοι,

      Επειδή μετά από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε από το «Κενό Δίκτυο» στις 7/9/13 στο π. κάμπινγκ Βούλας ακολούθησαν συκοφαντικά, ψευδέστατα και αήθη δημοσιεύματα, όπως και απαράδεκτα επικριτικά σχόλια από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 9/9/13, θέλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
1. Το π. κάμπινγκ της Βούλας ήταν ουσιαστικά κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια. Στα διάστημα αυτό, όπως όλοι ξέρουν, είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο παραβατικών συμπεριφορών και δράσεων με την ανοχή όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Παράλληλα όλα τα κτίρια του χώρου είχαν καταστραφεί και λεηλατηθεί.
2. Στις 10 Ιουνίου του 2012 που ανοίχθηκε ο χώρος με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων του Δήμου και ομόφωνη απόφαση της δημοτικής αρχής, αρχίσαμε τον εθελοντικό καθαρισμό και βγάλαμε 3 φορτηγά σκουπίδια, ανάμεσα στα οποία ήταν και πληθώρα εργαλείων για χρήση ναρκωτικών. Από τότε, με την παρουσία και τις δράσεις μας το πρώην κάμπινγκ έπαψε να είναι χώρος χρήσης ναρκωτικών και η παραλία είναι πλέον κατά γενική ομολογία ασφαλής.
3.  Με εντατική εθελοντική εργασία καθαρίσαμε και συνεχίζουμε να καθαρίζουμε το χώρο και την παραλία, ενώ με προσωπική εργασία και έξοδα ανακαινίσαμε δύο από τα κατεστραμμένα κτίρια.
4. Στη διάρκεια των 15 μηνών αυτοδιαχείρισης του χώρου εκτός από το συνεχή καθαρισμό και εξωραϊσμό του, πραγματοποιήσαμε δεκάδες επιστημονικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και οικολογικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλέγγυης στις οποίες συμμετείχαν δωρεάν χιλιάδες συμπολίτες μας.
5. Για τις δραστηριότητες αυτές που προβλήθηκαν σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά θετικά σχόλια από πολίτες καθώς και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
6. Η καλοπροαίρετη υποδοχή της διοργάνωσης του «Κενού Δικτύου» έγινε αποκλειστικά και μόνον στη λογική της προάσπισης και προώθησης του ιδανικού της συνύπαρξης και της συμμετοχής νεολαίας στον ξανακερδισμένο χώρο του κάμπινγκ. Αποδείχθηκε ωστόσο, ότι  δεν είχε καμία σχέση ούτε με τη φιλοσοφία και τις αρχές μας, ούτε και με τις μέχρι τώρα δράσεις μας. Για το γεγονός αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και κάνουμε δημόσια την αυτοκριτική μας.  Όμως σε καμία περίπτωση δε θα δεχθούμε να μηδενισθεί η δημόσια αναγνωρισμένη δεκαπεντάμηνη κοινωνική προσφορά μας και κυρίως ο αγώνας μας για δημόσιες και ελεύθερες παραλίες από μία λαθεμένη επιλογή.
7. Σχετικά με τα επικριτικά σχόλια μερίδας δημοτικών συμβούλων, θεωρούμε ότι εκτός από συκοφαντικά είναι και υποκριτικά, γιατί με την ανοχή και τις αποφάσεις τους στην διάρκεια της θητείας τους: α) χορηγήθηκαν αλόγιστα άδειες σε νυχτερινά κέντρα, β) έγινε αποδεκτή η παραχώρηση των οργανωμένων ακτών σε ιδιώτες (στις οποίες γίνονται συχνότατα οχλούσες εκδηλώσεις), γ) περιορίστηκε η δωρεάν κοινή χρήση των ακτών από πολίτες, και δ) υπήρξε απώλεια δημοτικών πόρων και απώλεια τμήματος της παραλίας από το Δήμο.
   Τέλος επισημαίνουμε ότι ακόμα και σήμερα, οι κάτοικοι της Βούλας, της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης, όπως και τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ και οι ασθενείς του Ασκληπιείου χάνουν πολύ συχνά τον ύπνο τους από κερδοσκοπικές ολονύκτιες μουσικές εκδηλώσεις και βεγγαλικά στις οργανωμένες πλαζ του δήμου  και όχι μόνο.                                                                                                                                                
   Όσον αφορά στην συκοφαντία ότι στην διάρκεια της συναυλίας του "Κενού Δικτύου" έγιναν καταστροφές στο ΠΙΚΠΑ, σε ερώτηση μας για τυχόν αποκατάσταση ζημιών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδας, κύριος Αθ. Βίγλας απάντησε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως φθορά και δεν τίθεται θέμα αποκατάστασης. Επίσης, μέλος της Συνέλευσης των Εθελοντών πρώην Κάμπινγκ Βούλας που διαμένει στο ΠΙΚΠΑ διαβεβαιώθηκε από την Διευθύντρια, την Διοικήτρια και την Υπεύθυνη Βάρδιας ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη ενόχληση από την μουσική και βέβαια ότι δεν χορηγήθηκαν φάρμακα για να ηρεμήσουν τα παιδιά από την ένταση του ήχου όπως ισχυρίστηκαν αυτοί που μας συκοφαντούν.
8. Σε ότι αφορά μερίδα του τοπικού τύπου που έχει αναλάβει εργολαβικά να συκοφαντεί και να διαστρεβλώνει κάθε θετική προσπάθεια και δράση που γίνεται στο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας, αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο ψεύδους και λασπολογίας. Έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι απειλούμε τη ζωή δημοσιογράφου, ότι έχουμε οικονομικά οφέλη και ότι οι δραστηριότητες μας είναι βιτρίνα που καλύπτει παράνομα κέρδη. Η καλύτερη διάψευση και απάντηση σε όλα αυτά είναι το πλήθος των κολυμβητών και του κόσμου όλων των ηλικιών και των φορέων, που έχουν αγκαλιάσει, επικροτούν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας (μεταξύ των οποίων και το ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, φορέας με μεγάλο και αναγνωρισμένο έργο ενάντια στο πρόβλημα των ναρκωτικών). Δεν μας εκπλήσσει ότι η συγκεκριμένη μερίδα του τοπικού τύπου ποτέ δεν ανέδειξε έστω και μία από τις δεκάδες δράσεις μας, που παράγουν μετρήσιμο όφελος για την κοινωνία.
   Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για το συλλογικό και εθελοντικό έργο μας. Παίρνοντας υπόψη τα λάθη και τις αδυναμίες μας θα συνεχίσουμε τις δωρεάν εκδηλώσεις και την κοινωνική προσφορά μας προς τους συμπολίτες μας, και πάνω από όλα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δημόσιες και ελεύθερες παραλίες.


            Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. κάμπινγκ Βούλας

1 σχόλιο:

  1. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει στην πλαζ του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ ,για να κάνουν μπάνιο με τις
    οικογένειές τους ,να παρακολουθήσουν τις δωρεάν προβολές και να ακούσουν τις ομιλίες για πολύ ενδιαφέροντα
    θέματα .Τίποτα το επιλήψιμο δεν έχουν διαπιστώσει .Ποιοί είναι αυτοί που συκοφαντούν το αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ ; Προφανώς κάποιοι που υπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να πάψει να υπάρχει η δωρεάν είσοδος στην πλαζ και να
    νοικιαστεί και αυτή σε κάποιο πλουτοκράτη που να βάλει εισιτήριο !
    Δεν θα το αφήσουμε να γίνει ! Είμαστε οπαδοί της ελεύθερης, Χρυσής Ακτής και όχι της Χρυσής Αυγής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή