Πορεία αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας

Πορεία αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας
Προπύλαια - Πανεπιστημίου 30 - Μετρό Πανεπιστήμιο

Μετά από μία σειρά από ειρηνικές διαμαρτυρίες με σκοπό τη διάσωση μίας περιοχής πρασίνου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία πρόκειται να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο, η Τουρκική αστυνομία επιτέθηκε βίαια στους διαδηλωτές με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού, στοχεύοντας κατευθείαν στα πρόσωπα και σώματα τους. Εκατοντάδες διαδηλωτές νοσηλεύονται κάποιοι εξ'αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των δολοφονημένων δεν έχει διευκρινιστεί οι πληροφορίες μιλάνε για 4 νεκρούς. Τα τούρκικα ΜΜΕ, τα οποία είτε ελέγχονται κατευθείαν από το Τούρκικο κράτος, είτε έχουν επαγγελματικές και πολιτικές σχέσεις με αυτό, αρνούνται να καλύψουν τα γεγονότα. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν επίσης αποκλείσει τη ροή πληροφοριών.

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το μήνυμα για να λάβει γνώση ο κόσμος για το αστυνομοκρατούμενο κράτος που δημιουργήθηκε από το AKP του Ταγίπ Ερντογάν, σε μια χώρα η οποία συχνά θεωρείται από την παγκόσμια τράπεζα μοντέλο ανάπτυξης

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για τον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας που δολοφονείται από το Τούρκικο φασιστικό κράτος στους δρόμους.

Όλοι στη πορεία Δευτέρα 3 Ιούνη ώρα 16.30 Προπύλαια και πορεία προς τη Τούρκικη πρεσβεία. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και οργανώσεις να συμμετέχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου