ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ 19 / 9 / 2012




Τετάρτη  19  Σεπτεμβρίου    8.00μ.μ.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2001 και  μιλά για τα δεινά της ιδιωτικοποίησης. Στο Navigators στο επίκεντρο δεν είναι τόσο οι οικονομικές επιπτώσεις όσο οι επιπτώσεις στις σχέσεις των εργατών.

Ο Paul, ο Mick και οι άλλοι εργάζονται στη συντήρηση των βρετανικών σιδηροδρόμων, στο Νότιο Γιορκσάιρ. Το 1997, όμως, οι σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιούνται και διαμορφώνονται νέες συνθήκες εργασίας. Οι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι είτε να συμβιβαστούν με τους νέους, αυτούς όρους εργασίας, ή να αποχωρήσουν με μια πολύ μικρή αποζημίωση, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον αλλού. Το slogan της ταινίας παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ:  Δουλεύεις  για  να  ζεις  ή  ζεις  για  να  δουλεύεις ;

*********************************************************************

Η προβολή γίνεται μέσα στο χώρο του κάμπινγκ ( δίπλα στο ΠΙΚΠΑ ) - στο βάθος πριν τη παραλία ( από τις 7.00μ.μ. θα ανοίγει η πύλη των οχημάτων για την εκδήλωση ).
Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν και το κάθισμά τους.


Στις 6.00μ.μ., πριν από την προβολή της ταινίας θα γίνει η καθιερωμένη, ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν ελεύθερα όσοι το επιθυμούν. Στη συνέλευση θα παρευρεθούν και μέλη του σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ, που θα μας ενημερώσουν για τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του, με την μέθοδο του διαχωρισμού σε εταιρεία τροχαίου υλικού- συρμών και εταιρεία υποδομών δικτύου.

                                                                                                      

                                                                                                           Εθελοντές Κάμπινγκ Βούλας

Πληροφορίες:  http://www.voulacamp.blogspot.com/

                          http://www.enallaktiki-drasi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου