ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 5μμ

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ   ΤΗΣ   ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ

Φίλες και φίλοι.
Μετά από τρείς μήνες εθελοντική δουλειά αποδείξαμε ότι οι πολίτες μπορούν να διαχειρισθούν τους δημόσιους χώρους σε όφελος του περιβάλλοντος κι της κοινωνίας. Το κάμπινγκ της Βούλας που ήταν εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από τρείς δεκαετίες άρχισε από τις 10 Ιουνίου να λειτουργεί σαν ελεύθερη πλαζ που συντηρείται και καθαρίζεται από τους εθελοντές και δώσαμε όλο τι καλοκαίρι τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης να απολαμβάνουν δωρεάν το μπάνιο τους σε καθαρή ακτή – σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας σε περίπου 2000 πολίτες την εβδομάδα επισκέπτονταν όλο το καλοκαίρι την παραλία. Παράλληλα το κάμπινγκ λειτουργεί και σα χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο
Στο διάστημα αυτό με προσωπική εργασία και με οικονομικά μέσα των εθελοντών και στήριξη των επισκεπτών καθαρίσαμε όλο το χώρο, τοποθετήσαμε βαρέλια καθαριότητας στην παραλία και το χώρο, κατασκευάσαμε καμπίνες, για να αλλάζουν οι λουόμενοι, βάψαμε τοίχους, ανοίξαμε και καθαρίσαμε ένα από τα κτίρια και το χρησιμοποιούμε σα λειτουργικό χώρο και κατασκευάσαμε κινητές υποδομές για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Παράλληλα διοργανώσαμε, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου κινηματογραφικές βραδιές, μουσικές εκδηλώσεις, συναντήσεις συλλογικοτήτων, συζητήσεις για σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, όπως η επικείμενη εκποίηση του νερού, η παραχώρηση της παραλίας σε ιδιώτες και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης πραγματοποιήσαμε ευχάριστες ψυχαγωγικές βραδιές με συλλογική κουζίνα.

Η συνέλευση των εθελοντών την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί άμεσα.
Παράλληλα για την καλλίτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ιδιαίτερα ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα, αποφασίσαμε να ανοίξουμε και να καθαρίσουμε και το κτίριο που βρίσκεται στην είσοδο του κάμπινγκ

Καλούμε λοιπόν όσες και όσους επιθυμούν εθελοντικά να βοηθήσουν
την προσπάθειά μας να έλθουν στο κάμπινγκ της Βούλας την
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 5 μμ.

Όποιος μπορεί καλό είναι να φέρει από το σπίτι του ό τι έχει από υλικά καθαρισμού (σκούπα, φαράσι, σφουγκαρίστρα, κουβά, αζαξ για τζάμια, υγρό καθαρισμού πατώματος, χαρτί ρολό, πανιά καθαρισμού και ό τι άλλο σκεφθεί, γιατί τα υλικά που υπάρχουν στο κάμπινγκ είναι λίγα και δεν επαρκούν.
Για περισσότερες πληροφορίες :

  στην ιστοσελίδα            www.enallaktiki-drasi.gr          

    στο     facebook            www.facebook.com/enallaktiki.drasi.7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου