ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΔΡΑΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  ΓΙΑ   ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΖΩΗΣ


           ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΚΑΜΠΙΝΓΚ   ΒΟΥΛΑΣ
                     22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ
            ΓΙΑ ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 22 / 9 οι προγραμματισμένες δραστηριότητες για την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για πόλεις χωρίς αυτοκίνητο.
   Στην Κεντρική πλατεία της Βούλας υπήρχε τραπεζάκι όπου μοιράζονταν τα  ενημερωτικά έντυπα της  Εναλλακτικής Δράσης. Παράλληλα εθελοντές του κάμπινγκ και μέλη της Εναλλακτικής Δράσης μοίραζαν τα έντυπα στις καφετέριες και τις ταβέρνες της πλατείας συζητώντας με τον κόσμο .
  Αρκετοί πολίτες γνώριζαν για την ημέρα αυτή, υπήρχαν όμως και πολίτες που για πρώτη φορά ενημερώνονταν. Όλοι συμφωνούσαν με την ανάγκη μείωσης των μετακινήσεων με ΙΧ, διαμαρτύρονταν όμως γιατί η κυβέρνηση μειώνει τα δρομολόγια των λεωφορείων και αυξάνει το εισιτήριο, ενώ  καθυστερεί την επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ
   Γενική επίσης ήταν η διαπίστωση για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων καθώς και ποδηλατικής «κουλτούρας» από τους οδηγούς των ΙΧ Συμφωνούσαν βέβαια να ασκηθούν πιέσεις προς την πολιτεία  για βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη μείωση των εισιτηρίων και την κατασκευή ποδηλατοδρόμων. Συμφωνούσαν επίσης με τις προτάσεις που έκανε στο έντυπό της η Εναλλακτική Δράση για αλλαγή και της δικής μας στάσης,  με πρωταρχική προτεραιότητα τη μείωση της χρήσης του ΙΧ

  Την ίδια ώρα η ποδηλατική ομάδα της Εναλλακτικής Δράσης  ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΝ. ΔΡΑΣΗ πραγματοποίησε ποδηλατοπορεία  από την αφετηρία του Τραμ προς τις πλατείες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας μοιράζοντας το έντυπο υλικό και συζητώντας με τους πολίτες
   Για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά υλικά μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στους ιστότοπους

www.voulacamp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου