ΠΡΟΒΟΛΗ :Ο Βασιλιάς (2002) - Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 9.00 μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ   ΤΑΙΝΙΑΣ


Παρασκευή 19  Ιουνίου   
στις 9.00 μμ

Ο  Βασιλιάς

Ελληνική κοινωνική ταινία του 2002

Σκηνοθεσία   :  Νίκος Γραμματικός

Με τους       : Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου,                                     Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Ζουγανέλη                                                                              

  
  Ο 35χρονος Βαγγέλης ένας πρώην ναρκομανής και ντίλερ, βγαίνει από τη φυλακή και αποφασίζει να αρχίσει μία νέα ζωή, μακριά από το σκοτεινό του παρελθόν, στο πατρικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. 
Όμως αθώα και απροετοίμαστα γνωρίζει μια  διαφορετική πλευρά της ζωής: τη σκληρή ζωή στην επαρχία. Τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται: Στην επαρχία δεν μπορείς να είσαι αυτός που θες, να μην δίνεις λογαριασμό σε κανένα και να είσαι αυτόνομος και ταυτόχρονα να διατηρείς την αξιοπρέπεια. 
Οι κλειστές κοινωνίες έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς. Ο επαρχιώτικος συντηρητισμός, η ξενοφοβία και η καχυποψία σε κάτι «καινούργιο» βασιλεύει. Οι κάτοικοι εξαρχής βλέπουν με προκατάληψη και αφιλόξενο πνεύμα τον ερχομό του «ξένου» κατ’ αυτούς, που προσπαθώντας να είναι ο εαυτός του, αντί να συγκεντρώνει τον σεβασμό, προκαλεί το μίσος και το φθόνο στους κατοίκους και ειδικά στους «επιφανείς του χωριού», όπως χυδαίοι, κοντόφθαλμοι γαιοκτήμονες και πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας που αυτοπροσδιορίζονται ως ελίτ της μικρής κοινότητας και έχουν τον πρώτο λόγο για το κάθε τι.               
Ο Βαγγέλης προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να τους προσεγγίσει, είτε με το να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, είτε με το να εργάζεται και να είναι προσιτός και ευγενικός με όλους, χωρίς όμως να δίνει δικαιώματα ή να τους επιτρέπει να εισβάλλουν στη ζωή του.  Σταδιακά κάθε σκηνή της ταινίας βαδίζει προς τη τελική σύγκρουση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η προβολή γίνεται μπροστά στο προαύλιο του κτιρίου 
που βρίσκεται στην παραλία
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου