ΠΡΟΒΟΛΗ :Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ (1989) -Παρασκευή 19/12/2014 στις 8.30 μμ

  ΠΡΟΒΟΛΗ   ΤΑΙΝΙΑΣ 
ΣΤΟ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ Π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή  19   Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ
DEAD POETS SOCIETY


Αμερικανική ταινία κοινωνική, του 1989
-Σκηνοθεσία :   ΠίτερΓουίαρ                                                                                Με τους:         Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ιθαν Χοκ

Ακαδημία Γουέλντον, σχολή για αγόρια, έτος 1959. 
Οι μαθητές γνωρίζονται με τον καινούριο καθηγητή τους, τον κύριο Kίτινγκ     και κάτι αρχίζει να συμβαίνει από την πρώτη κιόλας στιγμή. 
Ο κύριος Κίτινγκ δεν δείχνει καθόλου να ενστερνίζεται τις μεσοαστικές αντιλήψεις των γονιών τους. Το σχολείο όμως θέλει να «μοιάζει» με τις αντιλήψεις αυτές. Οι έφηβοι μαθητές πρέπει να διαπαιδαγωγούνται με τέτοιο πνεύμα ώστε, χωρίς αντιστάσεις, να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες ακολουθώντας το αδιαπραγμάτευτο τετράπτυχο «Παράδοση, Τιμή,   Πειθαρχία, Διάκριση».         
Ο κύριος Κίτινγκ είναι όμως ένας ενσυνείδητος εμπρηστής συνειδήσεων. Και γνωρίζει λίαν καλώς ότι εκείνο που σε τελευταία ανάλυση μετράει για έναν δάσκαλο, είναι το «πόσες πυρκαγιές θα καταφέρει να ανάψει στα τριαντατόσα χρόνια που θα είναι εκπαιδευτικός». Αγνοώντας λοιπόν ολοκληρωτικά το μεγάλο τετράπτυχο θα αρχίσει από την πρώτη κιόλα γνωριμία μαζί τους να τους προτρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να τους παρακινεί να κάνουν αυτό που πιστεύουν, να τους ωθεί προς το να δημιουργούν αλλά και να αμφισβητούν την εκάστοτε ισχύουσα τάξη πραγμάτων.
                                                                    Η είσοδος είναι ελεύθερη
                                                                           Η προβολή γίνεται στο κτίριο που        βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών



Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου           π. Κάμπινγκ Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου