ΠΡΟΒΟΛΗ : Άντρες με τα Όλα τους (1997) - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/7/2014 - 9. οο μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ :ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/7/2014 - 9. οο μμ

                ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Άντρες με τα Όλα τους (1997)


Αγγλικός Τίτλος: The Full Monty
Διάρκεια: 88'
Γλώσσα:
 Αγγλικά 
Χώρα:
 Αγγλία 
Ημερομηνία Κυκλοφορίας:
 27/03/1998
Σκηνοθεσία: Peter Cattaneo
Σενάριο: Simon Beaufoy
Ηθοποιοί: Robert Carlyle (Gaz), Mark Addy (David), William Snape (Nathan), 
                 Steve Huison (Lomper), Tom Wilkinson (Gerald)


Ένας απολυμένος χαλυβεργάτης στο Sefield της Βόρειας Αγγλίας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας πείθει πέντε ομοιοπαθούντες πως ο μόνος τρόπος για να κερδίζεις γρήγορο και εύκολο χρήμα είναι το στριπτίζ.
Έχοντας φτάσει στα έσχατα σημεία οικονομικής ένδειας κι εμπνεόμενοι από ένα ανάλογο θέαμα, έξι απολυμένοι εργάτες αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την μιζέρια της ζωής τους παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτήζ.

Ο 30χρονος Γκας αποφασίζει να βάλει το «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του οι οποίοι μόνο για strip show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης και μαμμόθρεφτος Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάυ με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει το ρυθμό της μουσικής. Όλοι μαζί θα παρουσιάσουν ένα θεαματικό νούμερο, αποκορύφωμα του οποίου θα είναι να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, μπροστά σ’ ένα πλήθος γυναικών που ουρλιάζουν και ανδρών που γιουχάρουν.
 
Τι πιο αστείο από το να παρακολουθείς πέντε άντρες χωρίς κανένα ανατομικό εμφανισιακό ή χορευτικό προσόν να βγάζουν τα ρούχα τους σε ρυθμούς ροκ μουσικής αποκαλύπτοντας μεθοδικά και σκέρτσο τα απόκρυφα τους σημεία; Πάνω σε αυτό το σεναριακό μοτίβο ο Πίτερ Κατανέο έστησε μια πανέξυπνη κωμωδία καταστάσεως που καυτηριάζει το πρόβλημα της ανεργίας στην μεταθατσερική Αγγλία, δείχνοντας πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος μόνο και μόνο για να αποκτήσει τη χαμένη του αξιόπρέπεια. Μέσα από την ολοκληρωτική απογύμνωση οι ήρωες όχι μόνο ξεφορτώνονται τις όποιες κοινωνικές τους αναστολές και ανακαλύπτουν τους αληθινούς τους εαυτούς αλλά και αποδεικνύουν περίτρανα στον κόσμο ότι ουδείς έχει ανάγκη από τα προβεβλημένα πρότυπα για να γίνει αποδεκτός μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό εξάλλου ήταν που οδήγησε τη φθηνή αυτήν παραγωγή σε παγκόσμιο εισπρακτικό θρίαμβο το γεγονός ότι καλεί τους απανταχού άρρενες θεατές ανεξαρτήτως φυλής, σεξουαλικών προτιμήσεων, ή σωματικής διάπλασης να συμφιλιωθούν πλήρως με την ίδια τους την εικόνα. Μπριόζες οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών και ιδιαίτερα του αρχηγού της ομάδας Ρόμπερτ Καρλάιλ τον οποίο γνωρίσαμε σε φημισμένα κοινωνικά φιλμ σαν τον Ιερέα ή " Το τραγούδι της Κάρλα" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου