ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΗ – 8:30 μμ ΣΤΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 ΜΑΗ – 8:30 μμ
ΣΤΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

Οι  εθελοντές πολίτες του  π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ, στην αναλυτική συζήτηση της Παρασκευής  3 Μάη, για την επικείμενη παραχώρηση (αρχικά)  των ακτών της Βούλας σε μεγαλοεπιχειρηματίες, συμφώνησαν να απευθύνουν ευρύ κάλεσμα σε πολίτες και συλλογικότητες για να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους στον επικείμενο περαιτέρω αποκλεισμό  και στέρηση της καθολικής και ισότιμης ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο αγαθό των παραλιών. Το άλλοθι της υπαρκτής ανάγκης φροντίδας και ανάπλασης των παράκτιων ζωνών που έχουν εγκαταλειφτεί από το κράτος και τους δήμους δεν σημαίνει ότι θα παραδώσουμε τις παραλίες στους μεγαλοεπιχειρηματίες για αύξηση των κερδών τους ενώ  πολίτες και παραλίες θα είναι και πάλι οι χαμένοι.


ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ.

 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΕΖΩΝ 

ΚΑΛΟΥΜΕ:
Þ    ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ  
Þ    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ
Þ    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ       6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ…………
Þ    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ & ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Þ    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ
Þ    ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Þ    ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΕΩΔΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·               Οι παράκτιες ζώνες αποτελούν ευαίσθητο φυσικό οικοσύστημα που χρειάζεται προστασία για να κληρονομηθεί στις επόμενες γενιές αλώβητο.
·         Οι παράκτιες ζώνες του Σαρωνικού από την παραλιακή λεωφόρο μέχρι τη θάλασσα να μην είναι περιοχές εμπορικής εκμετάλλευσης.
·         Οι Δήμοι να διαχειρίζονται αυτές τις παράκτιες ζώνες με παρεμβάσεις ήπιων χρήσεων, οι οποίες εξυπηρετούν τη φυσική αποστολή των παραλιών σαν περιοχές αναψυχής των πολιτών που έρχονται σε επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο .
·         Η διασφάλιση της ελεύθερης, δωρεάν και ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων των πολιτών  να είναι το πρώτο μέλημα κάθε σχεδιασμού και παρέμβασης ήπιων χρήσεων.
·       Την άμεση απομάκρυνση όλων των περιφράξεων και εμποδίων που αποκόπτουν την  ελεύθερη πρόσβαση στις παράκτιες περιοχές και τις ακτές .
·         Την άμεση κατεδάφιση των παράνομων αυθαίρετων κατασκευών και κτηρίων και αποκατάσταση των περιοχών στην φυσική τους υπόσταση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου