ΠΡΟΒΟΛΗ: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ (1998)


ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΤΟ   π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή    8  Ιουνίου 2018,  στις 9.00 μμ

ΟΛΑ  ΕΙΝΑΙ  ΔΡΟΜΟΣ


Ελληνική   ταινία  του 1998 –  διάρκεια: 121’
Σκηνοθεσία:  Παντελής Βούλγαρης 
Με τους: Δημήτρης Καταλειφός, Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Αρμένης, Κώστας Καζανάς, Στέλλα Καζάζη

Η ταινία είναι σπονδυλωτή με τρεις διαφορετικές ιστορίες με διαφορετικό πρωταγωνιστή στην κάθε μια. Κοινό χαρακτηριστικό των ιστοριών είναι η συντριβή και ο πόνος των μοναχικών πρωταγωνιστών και η τοποθέτησή τους σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τους όπου θα κληθούν να διαχειριστούν τις  καταστάσεις γύρω τους. Οι προσωπικές τους τραγωδίες (ερχόμενες είτε από την ζωή είτε από τις ίδιες τους τις επιλογές) τους έχουν οδηγήσει σε «οριακά» σημεία όπου θα υπάρξουν «ακραίες πράξεις» οι οποίες θα φανερώσουν τον χαρακτήρα τους.
Στην πρώτη ιστορία, Χαρώνειο Νόμισμα, ένας αρχαιολόγος ξεκινά να συναντήσει τους φίλους του φαντάρου - αυτόχειρα γιου του, όταν ένα χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό ανακαλύπτει σε ανασκαφή έναν ελληνιστικό τάφο, στην περιοχή των Φιλίππων.
Στη δεύτερη ιστορία, Η τελευταία νανόχηνα, ο γερο-φύλακας του βιότοπου στο Δέλτα του Έβρου ξεναγεί δύο ορνιθολόγους στην περιοχή, και εκτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη έναν λαθροκυνηγό που ευθύνεται για το φόνο της τελευταίας νανοχήνας.
Στην τρίτη ιστορία, με τίτλο Βιετνάμ, ένας ιδιοκτήτης μεγάλης επιχείρησης προσπαθεί μάταια να ξεχάσει τον καημό εξαιτίας του χωρισμού με τη γυναίκα του, διασκεδάζοντας σε ένα σκυλάδικο της επαρχίας. Αφού μεθύσει και σπάσει τα πάντα μέσα στο μαγαζί, θα το αγοράσει για να το καταστρέψει, ενώ χορεύει στο χωράφι με τη συνοδεία της τοπικής μπάντας.
Οι άμεσες και εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών μεταφέρουν έντονα συναισθήματα στον θεατή και υπενθυμίζουν την πικρή αλήθεια: ότι η ζωή έχει ανηφόρες και (μεγάλες) κατηφόρες. Ότι όλα είναι δρόμος.


Η  είσοδος  είναι  ελεύθερη
Η  προβολή  γίνεται   στο  κτήριο  της  πύλης  εισόδου  πεζών
Εθελοντές Πολίτες -  π. Κάμπινγκ Βούλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου