REGGAE FEELING - SUN & MOON UNITY FEST - 9/9/2017

REGGAE FEELING - SUN & MOON UNITY FEST

'Η Δύναμη του να είσαι Παρών στο Παρόν'
Τέχνες - Ενεργειακές Θεραπείες - Κουζίνα
Χρόνος: ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
από τις 15:00 έως 02:00
Χώρος: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διοργάνωση: AKASHA, Συλλογικότητα Αυτοδιαχειρίσης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης

Χρόνος...
Xώρος...
εκεί που συνδέονται
Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον...
Το Παρελθόν έφυγε... Δεν υπάρχει
Το μέλλον δεν ήρθε ακόμα... Δεν υπάρχει.
Το Παρόν είναι το μόνο που αληθινά υπάρχει. Στο Τώρα ζούμε!
Μόνο στο τώρα!
Παρελθόν και μέλλον υπάρχουν μόνο στο υπέροχο κατά τα άλλα εργαλείο, που διαθέτουμε-το μυαλό μας, που όμως γίνεται εμπόδιο στην κατανόηση της σημασίας του Παρόντος.                           Εμπόδιο στη κατανόηση της πραγματικότητας, όπως είναι.
Το μυαλό μας φορτωμένο με αυτά που συνέβησαν και αυτά που ίσως συμβούν.
Δεν έχουμε μάθει να ζούμε στο Παρόν.
Η ζωή στο παρόν είναι η αλήθεια μας. Ζώντας στο παρόν είναι η αληθινή μας φύση.

Πέρυσι στο reggae festival μιλούσαμε για το Φως και το Σκοτάδι.
Μήπως το Φως του Τώρα ξεπηδάει μέσα από το σκοτάδι μιας συνείδησης που ζει στο Παρελθόν και το Μέλλον;
Μήπως το Φως υπάρχει στο Τώρα και μόνο;
Μήπως και φέτος μιλάμε για το ίδιο πράγμα;
Ας βιώσουμε στο πάρτυ μας το παρόν σε όλη του τη διάσταση χορεύοντας, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους, ξανανακαλύπτοντας τους δικούς μας ανθρώπους, δημιουργώντας, διεκδικώντας …Νιώθοντας Αληθινά… Ζώντας Τώρα!!
Νίωσε, χόρεψε, αντιστάσου, εξελίξου, δημιούργησε, διεκδίκησε, απόλαυσε, αλληλεπίδρασε, αφυπνίσου...
ΖΗΣΕ! Μαζί μας. Τώρα!

Καλούμε όλους να ζήσουμε στο Τώρα στο ολοήμερο reggae festival που διοργανώνουμε στο αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ της Βούλας το Σάββατο στις 9 Σεπτέμβρη.                                            Να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ένωση μας με το Παρόν! Να γιορτάσουμε την ενότητα Ήλιου και Σελήνης (Sun & Moon Unity), Φωτός και Σκοταδιού, να γιορτάσουμε αυτή την ενότητα, με μουσική reggae. Τη μουσική που διαπνέεται από την Ενότητα και την Αγάπη.
Αφύπνιση και Δημιουργία, Ενότητα και Αγάπη, ως σύνδεση! Αs Unity
Τώρα!

Η ολοήμερη αυτή γιορτή μας στις 09 Σεπτέμβρη, REGGAE FEELING - SUN & MOON UNITY FEST 'Η Δύναμη του να είσαι Παρών στο Παρόν', της ομάδας ΑΚΑSHA - Συλλογικότητα Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής έκφρασης, συνοδεία του Ήλιου και της Σελήνης, σε reggae-roots-dub ήχους από σπουδαίους djs του είδους τους όπως:
Νatural Reaction Sound System ft. Junior X,
ο Selector Piranhas (Music Kiosk),
Bredda Ahmet Ali,
Selector Nesta,
Selecta ΠτέρυγαΔ
Astronatty

Όλο αυτό δεν θα μπορούσε παρά να γίνει, σε έναν ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο προς το παρόν χώρο, όπως το Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ της Βούλας, όπου οι άνθρωποι συλλογικά δρουν για την ελευθερία στη πρόσβαση, έξω από τους περιορισμούς που θέτει η ατομική ιδιοκτησία και ιδιοποίηση, διεκδικώντας το δημόσιο χώρο και την κοινή του χρήση από όλους. Εκεί όπου απλοί άνθρωποι, σε πείσμα των καιρών οραματίζονται και διεκδικούν το δημόσιο χώρο και τις ελεύθερες παραλίες για όλους.
Το μήνυμά μας της ενότητας και της μετάβασης από το εγώ στο εμείς – από το δημόσιο στο ουσιαστικά κοινό για όλους, δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο χώρο μέσα από τον οποίο θα επικοινωνηθεί.
Για ελεύθερες παραλίες, ελεύθερους δημόσιους χώρους, για ελεύθερους ανθρώπους!

Η φιλοσοφία και ο στόχος της ομάδας μας είναι να προωθήσει και να εμπνεύσει με έννοιες όπως η αυτονομία, η αυτοδιαχείριση, η αλληλεγγύη, η συνεργατικότητα, η δημιουργία, η ειρήνη, η αγάπη, η ενότητα και πρακτικά να λειτουργήσουμε, συνδημιουργήσουμε & συνδιασκεδάσουμε με βάση αυτές τις αξίες, όλοι μαζί υπό τους ήχους της reggae, απολαμβάνοντας τη θάλασσα, την αμμουδιά και το όλο φυσικό τοπίο.

Θα υπάρχουν παράλληλα δρώμενα όπως ενεργειακές θεραπείες, κουζίνα & έκθεση χειροτεχνημάτων – παραδοσιακών προϊόντων, καθώς επίσης και υπαίθρια εικαστική έκθεση με θέμα Η Δύναμη του να είσαι Παρών στο Παρόν
Φώς στο Κενό' - Sun &Moon Unity, ως συνέχεια της πέρσυνής έκθεση Φώς στο Κενό' - Sun & Moon Unity, στον ίδιο χώρο. Η τεχνική είναι ελεύθερη (ζωγραφική, φωτογραφία, graphic design, γλυπτική, εγκατάσταση, performance, μικτές τεχνικές κα). Ο χώρος του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ της Βούλας προσέφερεται για landart, όπως επίσης υπάρχουν τοίχοι που καλό θα ήταν να τους ομορφήνουμε, οπότε καλούμε καλλιτέχνες του graffiti & όχι μόνο, που θα ήθελαν να αποτυπώσουν την τέχνη τους και να αφήσουμε έναν ακόμα πιο όμορφο χώρο για τους επόμενους, τους ανθρώπους της συλλογικότητας του κάμπινγκ και τους επισκέπτες.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για εκδήλωση ενδιαφέροντος έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο e- mail: akasha.thesource@gmail.com ή inbox στη σελίδα μας στο fb, γράφοντας τη λέξη «Έκθεση» στο θέμα του mail που θα μας στείλετε, (αν υπάρχει έτοιμο έργο ή προσχέδιο αυτού μας το επισυνάπτετε σε μορφή jpeg). Αν θέλετε γράφτε μας δυο λόγια για σας, ώστε να γνωριστούμε.
Γιορτάστε μαζί μας υπεύθυνα, διατηρώντας & συμβάλλοντας στην αρμονία & την καθαριότητα του χώρου.
                                         Αντιστεκόμαστε και εμπνέουμε μέσω της Τέχνης!

Λίγα λόγια για εμάς:
Συλλογικότητα ΑΚASHA
Ομάδα Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης

Κάθε ευκαιρία φέρνει μαζί της προβλήματα ή κάθε πρόβλημα φέρνει μαζί του ευκαιρίες;
Αποτελούμε μια συλλογικότητα που πιστεύουμε στο δεύτερο-ότι μέσα από την προβληματική κοινωνικοοικονομική κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα τα τελευταία χρόνια αναδύονται ευκαιρίες για ένα νέου τύπου σύστημα πεποιθήσεων μακριά από τον ανταγωνισμό, τον καταναλωτισμό και την κερδοσκοπία. Ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων που θα έχει τις βάσεις του στην αλληλεγγύη και συνεργατικότητα και το σπουδαιότερο στην αντίληψη της ενότητας. Αποτελούμε ως ανθρώπινα όντα μέρη ενός όλου μεταξύ μας και σε σχέση με το πλανήτη που μας φιλοξενεί.

    ΑΚΑSHA
Akasha ένα δονούμενο πεδίο που συνδέει όλα τα πράγματα, η ‘’Πηγή’’, η Σκοτεινή ενέργεια που όμως εμπεριέχει Φως. Το ανεκδήλωτο, το “τίποτα” ή κενότητα που γεμίζει το κενό του σύμπαντος. Μέσα σε αυτό το φαινομενικά κενό όμως, υπάρχει απροσμέτρητη δύναμη, ένας ιστός πληροφοριών ή ενέργεια η οποία συνδέει όλα τα πράγματα. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον τίτλο Akasha για την ομάδα μας. Ένας όρος που εύστοχα περιγράφει την ενότητα την οποία πρεσβεύουμε και τη δύναμη που έχουμε μέσα μας. Το Akasha δημιουργεί το χώρο μέσα στον οποίο μπορούν να ξετυλιχθούν όλες οι πιθανές δυνατότητες του κάθε ανθρώπου όπου η προσφορά προς τον «άλλο» είναι στην ουσία προσφορά στον εαυτό. Στο AKASHA δεν ξεχωρίζει ο εαυτός από τον «άλλο» όπως επιχειρεί να μας πείσει, αιώνες τώρα, το κυρίαρχο σύστημα πεποιθήσεων του διαχωρισμού και εγωισμού που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει ιστορικά.

    ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Το φεστιβάλ Συνεργατικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που διεξάχθηκε για 5η χρονιά πέρυσι, είναι το πεδίο μέσα από το οποίο όχι μόνο δραστηριοποιηθήκαμε για την διοργάνωσή του, αλλά αποτελεί για μας και το χώρο όπου συναντηθήκαμε, όντας μέλη άλλων συλλογικοτήτων, με ανθρώπους και εγχειρήματα που αποτελούν κύτταρα ενός νέου κόσμου και πρακτικά μάθαμε με ποιόν τρόπο μπορεί να πάρει σήμερα «σάρκα και οστά» ή Ενότητα ή Αλληλεγγύη, η Αυτοδιαχείριση τροφής, υγείας, εργασίας και άρα η Αυτονομία μας, η Δημιουργία, η Έκφραση, η Συνεργατικότητα και η Αγάπη για τη Φύση και τον Άνθρωπο, που είναι αρχές μας και επιθυμούμε να τις διαδώσουμε και να τις προωθήσουμε μέσω διάφορων δράσεων. Εδώ και 2 χρόνια περίπου, είμαστε μεταξύ μας -ώς άτυπη ομάδα- η Αλίρα και ο Φώτης και πραγματοποιήσαμε τις πρώτες μας δράσεις σε αυτό το φεστιβάλ, με Performances, Ποίηση, Μουσική, Παιδικές δραστηριότητες, την Οργάνωση της υπαίθριας έκθεσης ‘ΦΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ’ σε συνεργασία με την ομάδα Φωτεινής Τέχνης του Κτήματος Τοτόρο, αλλά και με διαλογισμό και τεχνικές αφύπνισης του σώματος και του πνεύματος.
Τέλος του περσυνού καλοκαιριού διοργανώσαμε το 'Reggae Feeling - Sun & Moon Unity Fest, στο χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Κάμπινγκ Βούλας. Με μουσική από διακρεκριμένους djs από το χώρο της reggae σκηνής, σε συνδυασμό με εικαστική διαδραστική έκθεση, μπαζάρ, κουζίνα, αλλά και ενεργειακές θεραπείες.
Συνεχίζουμε με διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ομάδες, όπως το Anasa Cultural Center, τη Natural Reaction, την ομάδα Spirit of the Inkas in Greece, την ποιητική ομάδα 'Γη της Απαγγελίας', την καλλιτεχνική ομάδα 'Φωτεινής Τέχνης του Κτήματος Τοτόρο, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, το Μusic Kiosk, την Κοινωνική Κουζίνα ''Ο Άλλος Άνθρωπος'' κ.α. διοργανώνοντας καλλιτεχνικά events, παρουσιάσεις, σεμινάρια κ.α.
Η νεοσύστατη ομάδα ‘Αkasha’ στις πρώτες της δράσεις έχει σαν στόχο να συνδέσει τους ανθρώπους, προωθώντας διάφορες μορφές έκφρασης συν πρακτικές αυτοδιαχείρισης και αυτονομίας.
Μέσα από το κενό, το τίποτα, που φαινομενικά είμαστε και που το σύστημα θέλει να μείνουμε, εμείς να αναδείξουμε την ενέργεια του και τη δύναμη του.
Είμαστε σε αναζήτηση και άλλων ατόμων που μοιράζονται το όραμά μας και τη φιλοσοφία μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στον οποίο θα διεξάγονται οι δράσεις του φεστιβάλ σε μια μόνιμή βάση. Καθώς επίσης σε άλλους χώρους, πόλεις, χωριά, σε φυσικά τοπία, αστικά τοπία κα. Ευελπιστούμε με αυτό το τρόπο να συμβάλουμε στο όραμα μιας «άλλης αντίληψης ενότητας».
Στην αντίληψη του AKASHA
e-mail επικοινωνίας: akasha.thesource@gmail.com ή inboxhttps://www.facebook.com/akasha.thesource/

                                       Με την Υποστήριξη & Βοήθεια:
NATURAL REACTION https://www.facebook.com/NaturalReactionSoundSystem/?fref=ts
MUSIC KIOSK https://www.facebook.com/MusicKiosk/?ref=br_rs
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ / http://voulacamp.blogspot.gr/
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
fb/ festival4sce www.festival4sce.org
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, http://www.european-village.org/
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ http://athens.coop.collective.land/
ANASA STREET JAM SOUNDSYSTEM https://web.facebook.com/groups/1930966997126018/?fref=ts
THE GREEK MESA-SHAMANIC HEALING https://www.facebook.com/The-Greek-Mesa-Shamanic-Healing-1531817790397167/?fref=ts
KE KOZA'S HEALING HOME https://www.facebook.com/reikielenakekoza/?fref=ts
& των Φίλων μας

Μουσική:
Νatural Reaction ft. Junior X, https://www.facebook.com/JuniorX.Official/?fref=ts
https://www.facebook.com/NaturalReactionSoundSystem/?fref=ts
Selector Piranhas (Music Kiosk) , https://www.facebook.com/MusicKiosk/?fref=ts
Selector Nesta https://www.facebook.com/aggelos.nesta?fref=ts
Bredda Ahmed Ali https://web.facebook.com/Saltibagos?fref=ts
Selecta πτερυγαΔ https://web.facebook.com/pterygaD?_rdc=1&_rdr
Αstronatty https://web.facebook.com/kostiki.piccolino

Ενεργειακές Θεραπείες:
The Greek Mesa- Shamanic Healing https://web.facebook.com/The-Greek-Mesa-Shamanic-Healing-1531817790397167/?fref=ts
Bαλέρια Κουδουμογιαννάκη https://www.facebook.com/valeria.koudoumogiannaki?ref=br_rs
Ke Koza's Healing Home https://web.facebook.com/reikielenakekoza/?fref=ts
H γιορτή μας γίνεται με σκοπό, να περάσουμε όμορφα, να διασκεδάσουμε & να εκφραστούμε, παράλληλα με την οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη της συλλογικότητας μας, της εκδήλωσης η οποία είναι αυτοδιαχειριζόμενη, χωρίς budget & χορηγούς και του χώρου που μας φιλοξενεί.
Ευχαριστούμε πολύ όλους!
Το Κάμπινγκ Βούλας βρίσκεται δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας (ΚΑΑΠ) στα όρια των δήμων Γλυφάδας - Βούλας. Η είσοδος επιτρέπεται σε πεζούς και ποδήλατα, αλλά και αυτοκίνητα έως ένα σημείο.
Πρόσβαση:
ΤΡΑΜ: Τέρμα-Βούλα 200μμ προς Γλυφάδα
Λεωφορεία: Γραμμή Α2 (Αθήνα-Βούλα), Γραμμή Α1 (Πειραιάς-Βούλα), Γραμμή Ε22 (ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΣΑΡΩΝΙΔΑ) .
Χάρτης Κάμπινγκ Βούλας: https://maps.google.com/maps?q=37.853424%2C23.75139&ll=37.851637%2C23.754705&spn=0.006625%2C0.013937&num=1&t=h&z=17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου