ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 6.30μμ

      ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  6.30μμ  
                                            ΕΚΤΑΚΤΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ                                                  
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Οι διαπραγματεύσεις του Δήμου Β.Β.Β με την Κυβέρνηση-ΤΑΙΠΕΔ κατέληξαν στην πολύχρονη παραχώρηση μεγάλων τμημάτων της παράκτιας ζώνης του δήμου Β.Β.Β στη διαχείριση του Δήμου.  (το ίδιο συνέβη και στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας). Η θέση, για την οποία αγωνιζόμαστε, είναι η  διαχείριση των παραλιών από τους δήμους με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους και τις ελάχιστες δυνατές επεμβάσεις σ’ αυτές, που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των λουομένων, χωρίς να αλλοιώνουν και να υποβαθμίζουν το φυσικό οικοσύστημα των παράκτιων ζωνών. Σύμφωνα όμως με όσα γνωρίζουμε η σύμβαση παραχώρησης έχει χαρακτηριστικά εμπορικής συμφωνίας και θα καταλήξει σίγουρα σε εμπορευματοποίηση όλων των εναπομεινάντων  ελεύθερων  παραλιών  του δήμου μας.  

Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα  26/9/2016 στις 8.00μμ.

 Το π. Κάμπινγκ Βούλας  βρίσκεται στις παραλίες που θα παραχωρηθούν στο δήμο και ισχύουν και γι αυτό τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας που προαναφέρθηκαν.

Η Ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας  καλεί  έκτακτη συνέλευση για να συζητηθεί το θέμα της συμφωνίας και της  επικύρωσής της  από το Δημοτικό Συμβούλιο και να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της  για το μέλλον των παραλιών, την Κυριακή 25 / 9/2016 στις 6.30μμ μπροστά από το κτίριο της παραλίας.

Η παρουσία όλων είναι σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου