ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - 13/4/2016 8.30 μμ


Με δεδομένο πλέον το κλείσιμο των συνόρων το προσφυγικό βρίσκεται σε ένα κρίσιμο  σημείο.                               
Οι πολιτικές της ξενοφοβίας επικράτησαν στην Ευρώπη. Η Ευρώπη μετέτρεψε αυτό που θα έπρεπε να είναι ο δρόμος προς την προστασία σε έναν εφιάλτη με συρματοπλέγματα, ανασφάλεια και τρομακτική ανησυχία για την προοπτική να επιστραφεί κανείς πίσω στην Τουρκία.

Η Ελλάδα είναι τώρα χώρα προορισμού των προσφύγων που εγκλωβίζονται εδώ παρά τη θέληση τους.

Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τους πρόσφυγες και να διεκδικεί τη  δημιουργία ανοικτών δομών φιλοξενίας με όλες τις απαραίτητες υποδομές για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και με την πλαισίωση τους από αλληλέγγυους που θα δώσει ταυτόχρονα και μια προσέγγιση κοινωνικής συνύπαρξης και αποφυγή της γκετοποίησης των χώρων φιλοξενίας.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των τοπικών δομών αλληλεγγύης για αποτελεσματικότερη δράση, γι αυτό καλούμε συλλογικότητες και άτομα, με σκοπό να συζητήσουμε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και να καταλήξουμε σε συντονισμό των αναγκαίων δράσεων που τώρα πια απαιτούνται .

Τετάρτη  13 Απριλίου στις 8.30μμ 

στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας
στο κτίριο δίπλα στην πύλη των πεζών                                          ανοιχτή συνέλευση εθελοντών π.κάμπινγκ Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου