Δημόσια Εκπαίδευση: Σήμα κινδύνου - ΠΡΟΒΟΛΗ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 20/9/2013 7.00μμ

Δημόσια Εκπαίδευση: Σήμα κινδύνου

Προβολή ταινίας και ανοιχτή  συζήτηση για τη δημόσια παιδεία και για το σχολείο που ονειρευόμαστε την Παρασκευή  20 Σεπτεμβρίου  2013 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο
 του  π. κάμπινγκ Βούλας.


      7.00 μμ:  Ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
 “Δημόσια Εκπαίδευση: Σήμα κινδύνου” Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς συζητούμε για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, για τα αιτήματα των διδασκόντων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για τα δικαιώματα των μαθητών στην γνώση.
Καλεσμένοι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης:
Ανθή Βελλή: Δασκάλα του 1ου Δημοτικού Βάρης, γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης 
Ηρακλής Μαυρίδης: μέλος ΔΕΠ της Παντείου
και μέλη της απεργιακής επιτροπής της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.
        9.00 μμ:  Προβολή ταινίας
Θα  προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ Summerhill παραγωγής BBC.                   Το Summerhill είναι ένα προοδευτικό σχολείο, που διοικείται δημοκρατικά με τους μαθητές του να έχουν ισότιμο λόγο στους κανονισμούς λειτουργίας του. 
Όμως, ο Οργανισμός Πιστοποίησης Σχολικών Ιδρυμάτων, μέσω των επιθεωρητών του, αποφασίζει να κλείσει το σχολείο καθότι θεωρεί ότι δεν παρέχει επαρκή εκπαίδευση στους μαθητές του. Η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο, όπου το σχολείο συγκρούεται μετωπικά σε μια μάχη επιβίωσης με την Βρεταννική Κυβέρνηση.


Η συζήτηση και η προβολή θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που βρίσκεται στην παραλία του π. κάμπινγκ.


              Ανοιχτή συνέλευση Εθελοντών αυτοδιαχειριζόμενου 
                           χώρου π. κάμπινγκ Βούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου