ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ στη παραλία του Αυτοδιαχειριζόμενου Camping ΒούλαςΤο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ σε συνεργασία με τη Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Camping Βούλας διοργανώνουν τριήμερη παρέμβαση στην παραλία της Βούλας. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύτερο κοινό για ένα τρόπο ζωής που αντιτάσσεται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών συμμετέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο ενεργά σε σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής ζωής  και αντιπαραβάλλοντας μια στάση ζωής στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τις εξαρτήσεις. Το Σάββατο 27/7 και την Κυριακή 28/7 η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης μαζί με προσωπικό, μέλη, γονείς και εθελοντές του Θεραπευτικού Προγράμματος θα βρίσκεται στην παραλία από τις 11 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ. Θα διανεμηθεί έντυπο υλικό, θα γίνει ενημέρωση στους παρευρισκόμενους και θα υπάρχει και δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Παράλληλα, θα γίνει καθαρισμός της παραλίας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η δράση θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 29/07 στις 19.30 το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές κοινότητες με συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού, γονιών και μελών σε φάση απεξάρτησης. 

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Νόστος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.)  δραστηριοποιείται στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του. Όλες οι υπηρεσίες του βρίσκονται στον Πειραιά  εκτός της θεραπευτικής κοινότητας που βρίσκεται  στα Σελήνια της Σαλαμίνας.

Απευθύνεται σε  ενήλικες χρήστες ναρκωτικών  ουσιών και τις οικογένειές τους. Κατά την διάρκεια της απεξάρτησης δεν χρησιμοποιούνται υποκατάστατα και φαρμακευτικές ουσίες. Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής κινητοποίησης, (street work), κοινωνικής επανένταξης  και εκπαίδευσης σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειες τους. Παράλληλα υποστηρίζει εργαζόμενους και περιστασιακούς χρήστες ουσιών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω  πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα: 2104226005, 2104112778.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου