ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ

             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ
 “ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ
            ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ  ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ”

   Με αυτό το επιτακτικό κοινωνικό αίτημα απαντάμε συλλογικά στα σχέδια  κατασκευής μεταλλείων χρυσού και καταλήστευσης των φυσικών πόρων και της ανθρώπινης  υγείας.

    Στις 10/10/2012 το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έστειλε “επείγον” έγγραφο  προς το Δασαρχείο Αρναίας, σύμφωνα με το οποίο αδειοδοτείται και επίσημα πλέον η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε»  να ξεκινήσει διαδικασίες υλοτόμησης 3.273 στρεμμάτων αρχέγονου δάσους και 857 στρεμμάτων στις Σκουριές και στον Κοκκινόλακκα Χαλκιδικής αντίστοιχα, προς πραγμάτωση των σχεδίων για μεταλλεία χρυσού.

   Με αφορμή αυτή την καταφανώς πολυδιάστατη κυβερνητική αυθαιρεσία, η γενική συνέλευση των εθελοντών του κάμπινγκ Βούλας αποφάσισε στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων να προβάλει το Σάββατο 20/10 video, ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ - Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ, Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ -  Έκκληση για το δάσος των Σκουριών από γυναίκες της ΒΑ Χαλκιδικής – Το βίντεο της καταστροφής - μέσα από τα οποία αναδεικνύεται καθολικά το ζήτημα της κατασκευής ορυχείων χρυσού, ποιές πραγματικές συνέπειες έχει αυτή για το περιβάλλον και κατ’ επέκταση για την ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα και σημαντικότερα, φωτίζεται ο σκληρός αγώνας και οι κοινωνικές αντιστάσεις των κατοίκων των περιοχών της Θράκης και της Χαλκιδικής από το 2001 μέχρι και σήμερα ενάντια σε αυτά τα σχέδια στυγνής κατασπατάλησης του ορυκτού πλούτου και  πλήρους περιβαλλοντικής καταστροφής, ένας ατέρμονος αγώνας με πολλές νίκες.
Μετά την προβολή των videos θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με καλεσμένο τον κ.  Τάσο Κεφαλά,  ενεργειολόγο και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χαλκιδικής (Αττικής).

    Σας καλούμε όλες και όλους να “συνταξιδέψουμε” στα βόρεια της χώρας, να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε για ένα τόσο επίκαιρο και ζωτικής σημασίας θέμα.

Η προβολή γίνεται μέσα στο χώρο του κάμπινγκ ( δίπλα στο ΠΙΚΠΑ ) - στο βάθος πριν τη παραλία ( από τις 7.00μ.μ. θα ανοίγει η πύλη των οχημάτων για την εκδήλωση ).

Στις 7.00μ.μ., πριν από την προβολή της ταινίας θα γίνει η καθιερωμένη, ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν ελεύθερα όσοι το επιθυμούν.

                                                                                         Εθελοντές Κάμπινγκ Βούλας
            www.voulacamp.blogspot.com
www.enallaktiki-drasi.gr
www.mitos-poiliton.blogspot.com                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου