ΠΡΟΒΟΛΗ : Nineteen Eighty-Four [1984] - Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9.00 μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ  
ΣΤΟ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή 31 Ιουλίου  στις 9.00 μμ

             Nineteen Eighty-Four [1984] - George Orwell

 

Η τελευταία μυθιστορηματική εργασία του Τζορτζ Όργουελ, ένα βιβλίο-σταθμός στην πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα και μια οξεία κριτική στα απολυταρχικά καθεστώτα μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.
(...)
  Η ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα δεσποτικό απολυταρχικό καθεστώς στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.
Υπόθεση: Κεντρικός ήρωας της ταινίας, ο Ουίνστον Σμίθ. Ένας κυβερνητικός υπάλληλος και μέλος του εξωτερικού κόμματος της Ωκεανίας, μιας από τις τρεις χώρες που είναι χωρισμένος πλέον ο πλανήτης. Τα γεγονότα διαδραματίζονται το έτος 1984 - αντιστροφή του 1948, έτος συγγραφής από τον Όργουελ του ομώνυμου βιβλίου. Οι κοινωνικές τάξεις στην Ωκεανία είναι τα μέλη του εσωτερικού κόμματος που ασκούν τη διοίκηση της χώρας, τα μέλη του εξωτερικού κόμματος (οι κρατικοί υπάλληλοι) και οι προλετάριοι (τα εργατικά χέρια).
Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας. Όλοι παρακολουθούνται, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, με την βοήθεια τηλεοθονών. Όλα και όλοι ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό. Όλα οφείλονται και πηγάζουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για την προσωποποίηση του κόμματος. Η ελευθερία έκφρασης αλλά ακόμα και σκέψης έχει ποινικοποιηθεί. Στην προσπάθεια να ελεγχθεί, έχοντας ως στόχο να καταργηθεί, η σκέψη, χρησιμοποιείται η γλώσσα. Η εξουσία ετοιμάζει την «Νέα Ομιλία». Ο Ουίνστον προσπαθεί να εναντιωθεί σε αυτήν την κατάσταση. Κρίνει την εξουσία, την ίδια στιγμή κάνοντας κάτι αδιανόητο. Ερωτεύεται όταν ο έρωτας έχει γίνει κολάσιμη πράξη. Σκέφτεται όταν η σκέψη τείνει να καταργηθεί.

Τα τρία συνθήματα του «Κόμματος»: 
Ο πόλεμος είναι ειρήνη
Η ελευθερία είναι σκλαβιά
Η άγνοια είναι δύναμη
                                                                                                                                                     
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτηρίου που βρίσκεται στην παραλία
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας








                                          

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ


Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, η ελεύθερη παραλία και ο χώρος του π. κάμπινγκ Βούλας γεμίζουν ασφυκτικά 
κάθε μέρα, έτσι  οι ανάγκες ενίσχυσης της ομάδας καθαριότητας αυξάνονται καθημερινά και με δεδομένο τις 
απουσίες λόγω των θερινών διακοπών, παρουσιάζεται άμεση ανάγκη για στήριξη της ομάδας καθαριότητας, 
στις παρακάτω ημέρες και ώρες, έως τέλος Αυγούστου.

        ΚΑΘΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ          8.00 - 9.00 μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    8.00 - 9.00 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ         8.00 - 9.00 μμ
ΚΥΡΙΑΚΗ           8.00 - 9.00 μμ
    
η ανοικτή συνέλευση εθελοντών π. κάμπινγκ Βούλας

ΠΡΟΒΟΛΗ : SOLARIS (1972) - Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9.00 μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ  
ΣΤΟ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή  24  Ιουλίου  στις 9.00 μμ
SOLARIS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντρέι Ταρκόφσκι (Andrei Tarkovsky)
ΧΩΡΑ: Σοβιετική Ένωση 1972 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 165΄ έγχρωμη
ΠΑΙΖΟΥΝ: Nat. Bondarchuk, Don. Banionis, Jüri Järvet, Anat. Solonitsyn, Vlad. Dvorzhetsky, Nik. Grinko, Olga Barnet, Sos Sargsyan
 
Αυτή η ταινία, γυρισμένη με βάση μια ιστορία του Στανισλάβ Λεμ, διεθνώς γνωστού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, ακολουθεί το οδοιπορικό του Κρις Κελβίν, που έχει σταλεί σε αποστολή στον πλανήτη Solaris για να ξεδιαλύνει τα μυστήρια που αναφέρθηκαν από έναν προηγούμενο κοσμοναύτη, τον Μπάρτον. Ο Κέλβιν αφήνει τη γη του και τη ντάτσα του και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, βρίσκει το διαστημικό σταθμό σχεδόν εγκαταλελειμμένο. Ένας επιστήμονας έχει αυτοκτονήσει. Μένουν ο Σνάουτ και ο Σαρτόριους, δυο παράξενοι επιστήμονες που καταλαμβάνονται από οπτασίες. Ο Κρις Κέλβιν καταλαβαίνει γρήγορα ότι η δύναμη του ωκεανού του Solaris πάνω στον οποίο βρίσκεται ο διαστημικός σταθμός, συνίσταται στο να δίνει ζωή σε οπτασίες και πρόσωπα που αντανακλά η μνήμη. Ο Κρις συναντά έτσι την παλιά του αγαπημένη, τη Χάρι, και μπορεί να ξαναζήσει τα περισσότερα επεισόδια που σημάδεψαν το παρελθόν του.
                                                         
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτηρίου που βρίσκεται                               στην παραλία
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας






                                                       

ΠΡΟΒΟΛΗ : Ένα Χελιδόνι Έφερε την Άνοιξη (2001) - Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 9.00 μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ  
ΣΤΟ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή  17  Ιουλίου  στις 9.00 μμ
Ένα Χελιδόνι Έφερε την Άνοιξη
Une Hirondelle a Fait le Printemps (2001)
- Γνωστό και ως: The Girl from Paris
     Γαλλική ταινία  | 103'

Μια τριαντάχρονη κοπέλα, η Sadrine, αποφασίζει να παρατήσει τη μέχρι τότε επιτυχημένη ζωή της στο Παρίσι οπού εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρία υπολογιστών για να πραγματοποιήσει ένα όνειρο. Να εγκατασταθεί σε φάρμα και να ζήσει αγροτική ζωή. Κάπου στη Νότια Γαλλία, εντοπίζει την φάρμα της αρεσκείας της και αποφασίζει να την αγοράσει. Ο Adrien, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης, ανάμεσα στους όρους που θέτει, ζητά να μείνει για κάποιο διάστημα μαζί της, μέχρι να βρει κάπου να εγκατασταθεί. Δυστυχώς όμως για την Sadrine, η συμπεριφορά του Adrien είναι σαδιστική και αφιλόξενη. Ο γέρος δεν μπορεί να χωνέψει ότι μια γυναίκα και μάλιστα Παριζιάνα αγόρασε τη φάρμα του και ποντάρει στην αποτυχία της. Απ’ την άλλη, η Sadrine είναι πεισματάρα και δεν προτίθεται να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Η μεταξύ τους σχέση είναι επεισοδιακή. Με την καθημερινή επαφή όμως, η συμπεριφορά του Adrien αλλάζει και οι αρχικές κόντρες μετατρέπονται σε σχέση στοργής, τύπου πατέρα - κόρης. Με δεδομένο μάλιστα ότι η Sadrine είναι κόρη χωρισμένων γονιών και ο Adrien χήρος χωρίς παιδιά, η σχέση τους φτάνει σε σημείο… άκρως οικογενειακό.    
Μια οικογένεια όμως έχει και τα προβλήματα της…        
                                                                                                                                

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτηρίου που βρίσκεται στην παραλία
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας


                        



                                     

ΠΡΟΒΟΛΗ: Blade Runner (1982) - Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9.00 μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ   ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΤΟ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή 10 Ιουνίου  στις 9.00 μμ

Blade Runner  

Αμερικανική ταινία - Φαντασίας 1982 | Έγχρ. | Διάρκεια: 1.57'
Σκηνοθεσία : Ρίντλεϊ Σκοτ

Ένας  μπλέιντ ράνερ, αστυνομικός ειδικού σώματος, αναλαμβάνει την εξόντωση τεσσάρων ανδροειδών που ήλθαν στη Γη με σκοπό να συναντήσουν τον επιστήμονα που τους δημιούργησε. Η ταινία προβάλλεται σύμφωνα με το τελικό μοντάζ που έκανε ο σκηνοθέτης κι έχει ορισμένες αλλαγές ουσίας σε σχέση με την παλιότερη κόπια.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα έργα της περασμένης δεκαετίας, το «Μπλέιντ Ράνερ» είναι ένα εκπληκτικό υπαρξιακό έπος, με φόντο το υγρό από την όξινη βροχή Λος Άντζελες του 2019 και κυρίαρχο θέμα τον αιώνιο αγώνα της ζωής, το μεγαλείο της θνητής ύπαρξης που εναντιώνεται στη φθορά του χρόνου, αναζητώντας μια παράταση χρόνου από το θάνατο, ένα όνειρο, μια αγάπη, ένα σκοπό που ν' αξίζει να ζήσεις και να πεθάνεις γι' αυτόν.
Όλη πάντως η φιλοσοφία της ταινίας συνοψίζεται στα τελευταία λόγια του Μπάτι. «Είδα πράγματα που εσείς οι άνθρωποι δεν θα πιστέψετε. (…) Όλες αυτές οι στιγμές θα χαθούν στο χρόνο όπως τα δάκρυα στη βροχή. Είναι η ώρα του θανάτου…»
                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                    Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτηρίου που βρίσκεται
 στην παραλία
Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΠΑΝΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΣΤΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ 4.7.2015

     ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΙΣΠΑΝΩΝ  ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ

Ομάδα Ισπανών ακτιβιστών από πολλές πόλεις της Ισπανίας,στα πλαίσια της επίσκεψης τους στην Ελλάδα επισκέφτηκε το π. κάμπινγκ Βούλας με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών με πολίτες, που όπως και αυτοί επέλεξαν το δρόμο της ενεργής συμμετοχής στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.
Μιας κρίσης που πέρα από την οικονομική της διάσταση, είναι πρωταρχικά κρίση  αξιών και  αποστασιοποίησης των πολιτών από το  Δημόσιο βήμα και χώρο.
 Κατά την συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών διαπιστώσαμε ότι πέρα από τις χώρες μας σαν εθνικές οντότητες, οφείλουμε να διεκδικούμε και στην Ευρώπη των λαών την υλοποίηση  των  ίδιων κοινών ιδανικών, για την ολοκλήρωση της.





ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΉΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εβδομαδιαία προβολή στο Π. κάμπινγκ Βούλας, για πρώτη φορά δεν θα γίνει γιατί ο καλοκαιρινός παραλιακός χώρος στον οποίο γίνονται οι προβολές μετά την χθεσινή βροχή και με το δεδομένο ότι ο αγωγός ομβρίων ήταν φραγμένος εδώ και 9 μήνες, πλημμύρισε δημιουργώντας για μία ακόμη φορά μία τεράστια λίμνη με βρόχινο νερό.

Η εντατική προσπάθεια, που για ακόμη μία φορά κατέβαλαν οι πολίτες που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον χώρο του π. κάμπινγκ Βούλας, ευτυχώς απέδωσε αυτή τη φορά και η απόφραξη έγινε            ( με χειρωνακτική πολύωρη-επίπονη- κοπιώδη-δύσκολη εργασία ).
Παρ' όλα αυτά η ποσότητα του βρόχινου νερού ακόμη παραμένει και μας αναγκάζει να μην κάνουμε την προβολή γι αυτήν την εβδομάδα, περιμένοντας να στεγνώσει ο χώρος με φυσικό τρόπο.

                             εθελοντές π. κάμπινγκ Βούλας
                                       2 Ιουλίου 2015