Εκδήλωση ΕΛΛΗΝΙΚΟ στις 5 Απριλίου: Αγώνες για μια άλλη αξιοποίηση των μεγάλων ελεύθερων χώρων

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (Γραφείο Βρυξελλών, Παράρτημα Ελλάδας) σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης οργανώνουν δημόσια εκδήλωση-συζήτηση 
το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στις 18:00, στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» (λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη / μετρό Αργυρούπολη ή λεωφορείο Α4, 4η στάση Αργυρούπολης) με θέμα:
 

"Αγώνες για μια άλλη αξιοποίηση των μεγάλων ελεύθερων χώρων – Η εμπειρία από ευρωπαϊκές πόλεις"
 
Χαιρετισμός και εισαγωγή: Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

  • İlhan Akgün, μέλος του Sosyal Degisim Vakfi, Πάρκο Γκεζί, Κωνσταντινούπολη
  • Carlos Escudero, μέλος της πρωτοβουλίας Plataforma Eurovegas No, Μαδρίτη
  • Harald Gindra, δημοτικός σύμβουλος DIE LINKE, Βερολίνο
  • Jean-François Pélissier, περιφερειακός σύμβουλος Front de Gauche, Παρίσι
Συντονισμός: Νίκος Μπελαβίλας, Επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Η συζήτηση εντάσσεται στο διήμερο με γενικό τίτλο «Ξανακερδίζοντας την πόλη μας – Ιδιωτικοποιήσεις, φαραωνικά έργα και κοινωνικοί αγώνες για τη γη ως κοινό αγαθό», στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων, επιστήμονες και δημοσιογράφοι από την Αθήνα, τη Μαδρίτη, τη Ναντ, την Κωνσταντινούπολη και το Βερολίνο.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://rosalux.gr/event/xanakerdizontas-tin-poli-mas
και
http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=3192

ΔΙΑ.ΣΠΟΡ.Α : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ - ΟΥΤΟΠΙΑ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - 30/3/2014

                                         ΔΙΑ.ΣΠΟΡ.Α : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
                    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ - ΟΥΤΟΠΙΑ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
                                     30 / 3 / 2014 στις  12.οο το Μεσημέρι
                           ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ : Το Λιμάνι της Χάβρης 28/3/2014 - 8.oo μμ

                                             ΠΡΟΒΟΛΗ  ΤΑΙΝΙΑΣ     ΣΤΟ  
              ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ Π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ 

Παρασκευή  28   Μαρτίου στις 8.00 μμ

Το Λιμάνι της Χάβρης

 
Le Havre

Γαλλική ταινία του 2011 σε  σκηνοθεσία Ακι Καουρισμάκι με τους: Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν
  Ο Μαρσέλ Μαρξ, ένας μποέμ τύπος που κάποτε φιλοδοξούσε να πιάσει την καλή ως συγγραφέας στο Παρίσι, έχει αποτραβηχτεί στη Χάβρη, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Γαλλίας. Πλέον μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, τις συχνές του επισκέψεις στο αγαπημένο του μπαρ και τη φροντίδα της  βαριά άρρωστης συζύγου του. Ένα παιχνίδι της μοίρας, όμως, θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με  έναν ανήλικο λαθρομετανάστη από την Αφρική, τον οποίο αναζητά η αστυνομία. Ο Μαρσέλ, βασισμένος στην έμφυτη αισιοδοξία που τον διακρίνει και στην ανθρωπιά του κοινωνικού του περιγύρου, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του. Έστω κι αν χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του...  
Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών.

    Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας

ΠΡΟΒΟΛΗ :Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο ( 1979 )-Παρασκευη 21/3/2014

  ΠΡΟΒΟΛΗ  ΤΑΙΝΙΑΣ   ΣΤΟ  
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ Π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή  21   Μαρτίου στις 7.30 μμ

Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο

               ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT

Αντιπολεμική ταινία 1979 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123'
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέλμπερτ Μαν

με τους: Ε. Μποργκνίν, Ρ. Τόμας, Ντ. Πλέζανς, Ιαν Χολμ, Πατρίσια Νηλ
Ουδέν νεότερον από το δυτικό μέτωπο είναι κινηματογραφικό αντιπολεμικό έργο του 1930 βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ. Βραβεύτηκε με το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία το 1930 που έγινε δημοφιλές στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου και φυσικά ο Χίτλερ έκαψε αμέσως μόλις πήρε την εξουσία και είναι μια από τις πιο γνωστές αντιπολεμικές κινηματογραφικές ταινίες.
Επειδή εκείνη την εποχή πολλές κινηματογραφικές αίθουσες ακόμα δεν είχαν εξοπλιστεί με την τότε καινούργια τεχνολογία, το έργο κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις. Μία με ήχο και μία ως βουβή ταινία.
Το 1979 κυκλοφόρησε μια καινούργια έκδοση του έργου υπό την σκηνοθεσία του Delbert Mann. Η επανέκδοση ήταν περίπου 15 λεπτά μεγαλύτερης διάρκειας και προορίστηκε για την τηλεόραση. Το έργο ήταν καλύτερα γυρισμένο και είχε καλύτερα εφέ. Βραβεύτηκε και με Golden Globe του 1980 ως καλύτερη παραγωγή. Παρόλα αυτά δεν γνώρισε ούτε την ίδια επιτυχία, ούτε και έγινε τόσο πολύ γνωστό όσο η πρώτη έκδοση του 1930.

Πλοκή
Βρισκόμαστε στην Γερμανία στις αρχές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Γίνεται επιστράτευση και ο κόσμος είναι κατενθουσιασμένος. Στους δρόμους επικρατεί πανηγυρικός ενθουσιασμός. Οι στρατιώτες φεύγουν εθελοντές για το μέτωπο συνοδευόμενοι από τους ήχους των μπάντων που παίζουν στρατιωτικά εμβατήρια, ενώ πλήθος άνδρες γυναίκες και παιδιά τους χειροκροτεί, τους ρίχνει λουλούδια και τους κουνάει καπέλα και μαντήλια. Ο ταχυδρόμος Χίμμελστος μοιράζει τα γράμματα βιαστικά για να πάει και αυτός να παρουσιαστεί, αφού είναι αξιωματικός. Μόνο σε μια αίθουσα του Γυμνασίου ο καθηγητής Κάντορεκ διδάσκει με στόμφο τους μαθητές του, αλλά η φωνή του δεν ακούγεται από τα εμβατήρια. Έχουν αρχαία Ελληνικά και στον πίνακα είναι γραμμένοι οι στίχοι του Ομήρου:
Ἄνδρα μοι ἔννεπε,
μοῦσα, πολύτροπον,
ὃς μάλα πολλὰ
Καθώς οι παρελάσεις έξω από το ανοιχτό παράθυρο για μια στιγμή λιγοστεύουν και οι ήχοι των εμβατηρίων κάπως απομακρύνονται, η φωνή του καθηγητή ακούγεται ξανά. Αντί για το μάθημα βγάζει έναν φλογερό πατριωτικό λόγο και παροτρύνει τους νέους να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον. Τελικά καταφέρνει να παρασύρει όλη την τάξη και να τους κάνει να πάνε όλοι σύσσωμοι εθελοντές.
Στον στρατώνα ο ενθουσιασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Οι νεαροί στρατιώτες νοιώθουν σαν σε εκδρομή. Συναντάν τον ταχυδρόμο Χίμμελστος με στολή αξιωματικού. Ο Χίμμελστος που τώρα είναι ο διοικητής τους όμως είναι αυστηρός εκπαιδευτής και τους ταράζει στην εκπαίδευση. Τελικά παίρνουν διαταγή να πάν στο μέτωπο. Εκεί, στο Δυτικό Μέτωπο τους περιμένει μια άλλη πραγματικότητα, φρικτή και απάνθρωπη.
Πολλοί από τους στρατιώτες πληγώνονται βαριά ή βρίσκουν φρικτό θάνατο. Ο Μπόυμερ στην διάρκεια μιας επίθεσης εμπλέκεται σε μια σωματική πάλη με έναν Γάλλο στρατιώτη, και αφού τον πληγώσει θανάσιμα με την ξιφολόγχη εγκλωβίζεται στον κρατήρα μιας βόμβας μαζί με τον πληγωμένο Γάλλο. Έξω από τον κρατήρα η μάχη και οι βομβαρδισμοί μαίνονται, και ο Μπόυμερ είναι αδύνατο να εγκαταλείψει τον κρατήρα για μερόνυχτα. Ο Γάλλος που είναι βαριά τραυματισμένος αλλά δεν έχει πεθάνει ακόμα συνέρχεται. Ο Μπόυμερ τον βλέπει σαν άνθρωπο και τραυματία στρατιώτη και του δίνει να πιει τις τελευταίες σταγόνες νερό από το παγούρι του. Ο Γάλλος βασανίζεται και δεν μπορεί να πεθάνει. Βογκάει. Ο Μπόυμερ βασανίζεται από τις τύψεις επειδή τον τραυμάτισε θανάσιμα, αλλά ακόμα περισσότερες τύψεις τον πιάνουν όταν ο Γάλλος πεθαίνει και μένει ακίνητος και μισοκαθισμένος να τον κοιτάει με ανοιχτά τα μάτια.
Σε μια διακοπή της μάχης ο Μπόυμερ βγαίνει από τον κρατήρα και γυρνάει στην μονάδα του. Παίρνει παράσημο και γυρίζει στο σπίτι του με άδεια. Εκεί τον υποδέχονται όλοι σαν ήρωα και του ζητούν να τους εξιστορεί συνέχεια τους διάφορους ηρωισμούς του μετώπου. Ο Μπόυμερ εγκαταλείπει. Ξαφνικά φτάνει στο σχολείο του και βρίσκει τον καθηγητή Κάντορεκ να βγάζει ακριβώς τον ίδιο φλογερό λόγο σε μια άλλη τάξη με πολύ νεότερους μαθητές. Ο καθηγητής τον αναγνωρίζει και τον φωνάζει όλο χαρά και υπερηφάνεια να πλησιάσει και να τους πει πώς είναι στο μέτωπο. Ο Μπόυμερ λέει ότι το μέτωπο είναι φρικτό και θερίζει ο θάνατος. Καθηγητής και μαθητές είναι απογοητευμένοι και τον κατηγορούν για δειλία.
Ο Μπόυμερ ξαναγυρνάει στο μέτωπο. Όλοι έχουν σκοτωθεί. Μόνο δυο γνωστοί του έχουν μείνει ακόμα. Τη στιγμή της συνάντησης όμως μια βόμβα που θα σκάσει μακρυά θα εκτινάξει ένα μικρό θραύσμα που θα σκοτώσει τον ένα από αυτούς. Ο Μπόυμερ βλέπει μια πεταλούδα και προσπαθεί να την πιάσει με το χέρι, όταν μια αδέσποτη σφαίρα θα τον σκοτώσει και αυτόν...
... μια ημέρα του Οκτώβρη του 1918,
κατά την οποία δεν συνέβη τίποτε,
και γιαυτό το πολεμικό δελτίο ειδήσεων ήτανε πολύ περιληπτικό
με τα λόγια:
«Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Β' ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Β' ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ

Οι  εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. κάμπινγκ Βούλας , 
θα συμμετέχουν στην δενδροφύτευση που θα γίνει στην Β' πλάζ Βούλας ,
 το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 -10.00 π.μ..

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική , για να υπερασπίσουμε με την παρουσία μας και τον λόγο μας , 
το απαράδεχτο γεγονός της κλειστής παραλίας .

Για να μην αφήσουμε μετά την δενδροφύτευση , έναν ακόμη "όμηρο" 
τα δενδρύλια μαζί με την παραλία  πίσω από τα κάγκελα της ντροπής .



Για να στηρίξουμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ελάτε σ” εμάς για έναν καφέ” για να στηρίξουμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικου

“Ελάτε σ” εμάς για έναν καφέ” για να στηρίξουμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Η Ομάδα 92′ και το Θέατρο Φούρνος, συμμετέχουν στις παράλληλες δραστηριότητες του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, με την πολιτική Μαύρη Κωμωδία: «Ελάτε σ” εμάς για έναν καφέ» στο Θέατρο Φούρνος.
Τα έσοδα της παράσταση θα διατεθούν εξ” ολοκλήρου για την αγορά φαρμάκων που θα προσφερθούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 6.30 μμ
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168
Εισιτήριο:10 ευρώ -5 ευρώ (φοιτητικό-ανέργων)
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 210-6460748 

IF
«Ελάτε σ” εμάς για έναν καφέ»
Το έργο, είναι ένα αλληγορικό σχόλιο για την γέννηση την άνοδο και την πτώση του φασισμού. Διαδραματίζεται στην Ιταλία επί επί εποχής Μουσσολίνι, και δείχνει πως μια αθώα φαινομενικά πρόσκληση για καφέ ανοίγει με ολέθριο τρόπο την πόρτα, στον φασισμό, σε ένα «καθωσπρέπει» αστικό σπίτι.
video: http://www.youtube.com/watch?v=k7E_wLzabiE&feature=share
Ελεύθερη διασκευή της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La Spartizione» από την Ομάδα 92′
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης : Κική Σελιώνη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Σκυριανός, Στέλλα Χατζημιχελάκη
Περισσότερες πληροφορίες για το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών μπορείτε να βρείτε στοhttp://antifaperformingarts.wordpress.com

ΠΡΟΒΟΛΗ :Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους ( 2007 )

    ΠΡΟΒΟΛΗ  ΤΑΙΝΙΑΣ   ΣΤΟ  
                 ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ 
                  Π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ 

Παρασκευή  14   Μαρτίου στις 7.30 μμ
 Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους
Δανέζικη μαύρη κωμωδία  του Άντερς Ρόνοου Κλάρλουντ παραγωγής 2007
   Σε ένα κοντινό μέλλον, η Δανέζικη κοινωνία αποφασίζει να απαλλαγεί μια και καλή από τα «αντιπαραγωγικά» μέλη της. Ε, λοιπόν, δεν θεσμοθετήσαμε τους νόμους και τις διατάξεις, δεν αναθεωρήσαμε το σύνταγμα κι ούτε εκλέξαμε τους αντιπροσώπους μας με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, για να υπάρχουν ακόμα όλοι αυτοί ανάμεσά μας.

Πρέπει να τους ξεφορτωθούμε, για να καθαρίσει ο κόσμος μας. Εμπρός για μια νέα κοινωνία, political correct, πιστή, κοσμία, νομοταγή, χωρίς όνειρα, χωρίς αντίδραση. Εμπρός για μια κοινωνία νεκρή, αλλά παραγωγική και υπάκουη. Όποιος επιμένει να ζει, πρέπει να τον ξεπαστρέψουμε.            Εσύ; Έχεις καμιά αντίρρηση;


Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών.
                Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας


                              Πληροφορίες:  http://www.voulacamp.blogspot.com/

Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας 16-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014




Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας
Διήμερο δράσεων 16 - 17 Μαρτίου 2014

Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε σε δύο δράσεις για το Ελληνικό και τη δημόσια περιουσία:

Διήμερο δράσεων με γενικό τίτλο "Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας"Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, είσοδος από Λ.Ποσειδώνος). Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των δράσεων.
Διοργάνωση: Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας

* Οι προγραμματισμένες δράσεις των σχολείων για τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 ουσιαστικά απαγορεύτηκαν από τη διοίκηση της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης 


Προς: Αυτοδιαχειριζόμενο camping Βούλας

Η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατάθεση των προσφορών, με εκδήλωση ενδιαφέροντος από ένα μόνο γνωστό εγχώριο επιχειρηματικό όμιλο. Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στα κερδοσκοπικά συμφέροντα και διεκδικούμε τη δημιουργία δημόσιου και κοινόχρηστου Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες διοργανώνουμε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 πρόγραμμα δράσεων με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» και σας καλούμε να συμμετάσχετε καταθέτοντας τη δική σας εμπειρία από αγώνες και διεκδικήσεις.



Επίσης σας καλούμε να παρουσιάσετε τη δράση σας σε εκθεσιακό χώρο που θα υπάρχει στο χώρο των δράσεων και παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε το ενδιαφέρον σας για αυτό έως την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 στέλνοντας e-mail στοkoinidrasi3@gmail.com.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από Λ.Ποσειδώνος).

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το koinidrasi3@gmail.com

Ο Δήμαρχος Αλίμου
Θάνος Ορφανός 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας
Κ.Κόκκορης

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης 
Χρ. Κορτζίδης

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ : Εκδήλωση - Συζήτηση Πέμπτη, 6 / 3 - 18:00 στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείο Βούλας

ΔΩΡΕΑΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΥΓΕΙΑ 

ΓΙΑ  ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ !

Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης, το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία  έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) καταργούν, μέρα με τη μέρα, την ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, αφήνοντας, στη θέση τους, υποστελεχωμένες, καταρρέουσες υπηρεσίες.
Η δραματική πλέον υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και οι διαθεσιμότητες-απολύσεις των εργαζομένων, οι διαφαινόμενες συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων, οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων δημιουργούν ένα σκηνικό απελπισίας και βαρβαρότητας. Δημιουργούν ένα σκηνικό θανάτου: η μνημονιακή κυβέρνηση και η τρόικα μας δολοφονούν!
Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί στο Ασκληπιείο της Βούλας,  οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οιΚαθηγητές των Νοτίων προαστίων, οι Δάσκαλοι της Γλυφάδας και των ΒΒΒ, οι Εθελοντές του ΜΚΙΕ, τα Παιδιά του πρών ΠΙΚΠΑ Βούλας, οι Αγωνιζόμενοι Πολίτες των όμορων Δήμων, δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η βαρβαρότητα. Στεκόμαστε απέναντι στη συνεχιζόμενη προσπάθεια διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην 

Εκδήλωση - Συζήτηση που διοργανώνουμε
την Πέμπτη6 / 3, και ώρα 18:00, 

 στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείο Βούλας 

για να συζητήσουμε και να

 οργανώσουμε την αντίστασή μας.

Σωμ. Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»
ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής
Σωμ. Εργαζομένων στο παράρτημα ΑΜΕΑ Αν. Αθήνας
ΜΚΙΕ
Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών
Σύλλογος παιδιών (πρών ΠΙΚΠΑ Βούλας) και Δομών αυτόνομης διαβίωσης
Αυτοδιαχειριζόμενο Camping Βούλας
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στα Μνημόνια και τις αντιλαικές πολιτικές
Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού
Εναλλ. Δράση

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2014 - ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ

      
Η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΛΙΤΗ ΚΑΙ  ΣΑΦΗΣ .......

ΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ  ΜΕΣΗΜΕΡΙ  ΣΤΙΣ  12.οο .

ΦΕΡΝΟΥΜΕ  ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 

ΠΟΥ ; 

ΣΤΟΝ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ  ΒΟΥΛΑΣ

             ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ 

                                                *******************
ΚΑΙ  Η  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΦΑΝΕΡΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΟ  ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.






ΕΚΔΗΛΩΣΗ : ΘΕΛΟΥΝ Ν’ ΑΡΠΑΞΟΥΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ... ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! 9/3/2014 ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΩΝΙΑ 11.οο πμ

ΘΕΛΟΥΝ Ν’ ΑΡΠΑΞΟΥΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ... ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

         Κυριακή 09 Μάρτη 2014, 11:00 π.μ.
spiti-klevounΤους σταματάμε ενεργά, Με τη συμμετοχή μας. Μόνον έτσι!


   ΟΛΟΙ την Κυριακή 9 Μαρτίου, 11π.μ., στην αίθουσα ΙΩΝΙΑ 

   (δίπλα από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης)

ΠΡΟΒΟΛΗ :Το Μίσος (La Haine) 1995 - - Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 7.30 μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ   ΤΑΙΝΙΑΣ   ΣΤΟ  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ Π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ    ΒΟΥΛΑΣ
Παρασκευή  7   Μαρτίου στις 7.30 μμ

Το Μίσος (La Haine)




-Γαλλική ταινία ταινία του  1995, σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς με τους: Βανσέν Κασέλ, Ιμπέρ Κουντέ, Σαίντ Ταγκμαουί, Μπενουά Μαζιμέλ
 Τρεις νεαροί μετανάστες θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για το φίλο τους που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Περιφερόμενοι άσκοπα στις φτωχογειτονιές του Παρισιού με ένα κλεμμένο περίστροφο στα χέρια τους θα ζήσουν ένα συνταρακτικό 24ωρο, προσπαθώντας να πείσουν όσους δεν τους σέβονται ότι θα πρέπει να τους φοβούνται…
Κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα της εποχής, ο Γάλλος σκηνοθέτης αποφάσισε να πάρει την κάμερα στο χέρι και να κατέβει στα προάστια για να καταγράψει τα ασπρόμαυρα αδιέξοδα μιας περιθωριοποιημένης νεολαίας. Με μια μοντέρνα -ακόμη και για τις μέρες μας- κινηματογραφική γραφή, η ταινία αποδεικνύεται δημιουργικά ανθεκτική στη φθορά του χρόνου και λίαν προφητική για το μέλλον των ευρωπαϊκών μητροπόλεων.


Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών.
                Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας